Llavor: la història


LLAVOR. N. m. Part del fruit que conté l’embrió d’una nova planta.

Així és com va ser el naixement de La Flor de Maig. Al llarg de molts anys, les companyes d’aprenentatge vam aconseguir un fruit meravellós, màgic… Vam poder créixer personal i professionalment juntes, experimentant una pedagogia activa, renovadora i crítica on enteníem l’escola com un espai on els infants vénen a equivocar-se i saben que se’ls felicitarà perquè s’arrisquen.

Ens va acompanyar el privilegi de poder fer un llarg viatge, amb il·lusions dins les maletes, tocant els somnis de puntetes, proposant-nos nous reptes, sorprenent-nos, aprenent dels infants, compartint amb grans mestres i pedagogues com la Maria Antònia Canals i la Carme Alemany… Il·lusionades i compromeses amb la voluntat de continuar explorant nous camps i àmbits educatius.

Encara recordem el sabor d’aquest fruit als nostres llavis… el vam esprémer, absorbir i assaborir fins la seva LLAVOR. La Flor de Maig neix amb tota la força i empenta del món, amb una identitat pròpia el curs 2017- 2018. Neix del desig de continuar tot el que un grup d’agosarades vam somiar sobre el naixement d’una nova escola una nit fosca on la manta d’estrelles que ens cobria ens estaven il·luminant el camí. Un camí ple d’incerteses, però que sabíem que remant juntes podríem arribar més lluny, més lluny… I el més important que lluitaríem perquè el que era un somni en un inici esdevingués una realitat. I així va ser! La il·lusió, el compromís, l’energia i força, el respecte mutu, la cura pel benestar de totes les companyes, el treball cooperatiu, així com tot l’amor que hem posat en el projecte de La Flor de Maig és el sentiment que volem que es desprengui de la nostra llavor. Una llavor que va ser un regal que vam decidir cuidar i mimar seguint el perfum del nostre somni.

La terra, l’aigua, la llum, l’energia.. són necessàries per nodrir aquesta LLAVOR que esdevindrà un arbre amb una escorça forta, un arbre amb fulles que ens puguin acaronar, amb l’aroma de les seves flors on a cada pètal està representada tota la comunitat educativa: infants, famílies i companyes d’aprenentatge. Quan tot s’enlairi aconseguirem un nou fruit. Ens acompanyes al llarg del viatge?

Escola


La terra

l'equip

Arrels

trets d'identitat

Tija

l'organització pedagògica

Pètals

AFA

Aroma

famílies

Fruits

alumnes